Close

Bekkenoefentherapie

De bekkenoefentherapeut richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen en vrouwen als kinderen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat tot problemen op deze gebieden leiden. Pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem of bij het stuitje of schaambeen komen hierbij ook voor. Lage-rug- en bekkenpijn kunnen ook veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

De bekkenoefentherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. De bekkenoefentherapeut adviseert u – als het nodig is – over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel terrein kunt u bij de bekkenoefentherapeut terecht.

Ook bij klachten tijdens en na de zwangerschap kan de bekkenoefentherapeut uitstekend hulp bieden.

Fysiotherapie VitaMarum werkt samen met Jannie Postma van Bekkenoefentherapie J. Postma en Memmetiid. Zij werkt als zelfstandig bekkenoefentherapeut in ons centrum. Voor meer informatie kunt u op bovenstaande links klikken, bellen naar 06-49630323 of mailen naar info@bekken-oefentherapie.nl / info@memmetiid.nl.