Close

Fysiotherapie

Fysiotherapie VitaMarum staat “Voor een vloeiend verloop van uw beweging”. Om u een vloeiend verloop van uw beweging te kunnen bieden vinden wij het erg belangrijk dat we als Fysiotherapie VitaMarum verder kijken dan onze spreekwoordelijke neus lang is.
Bewegen is niet simpelweg het ene bot over het andere bot laten gaan onder invloed van spierkracht. Bij bewegen komt veel meer kijken.

massage-fysiotherapievitamarum_lang

In de afgelopen decennia heeft fysiotherapie een hele ontwikkeling doorgemaakt. Voor dat er sprake was van de term fysiotherapie waren het heilgymnasten. Dit waren therapeuten die zich bezighielden met oefeningen om mensen beter te laten bewegen of te laten herstellen na operaties of bijvoorbeeld botbreuken. Vanaf de jaren ’70 was er een opkomst van zogenaamde Fysiotechnische apparatuur. Diverse stroomvormen, geluidstrillingen en warmtepakkingen deden hun intrede en de fysiotherapeut werd vooral iemand die symptomen bestreed. De patiënt hoefde bij wijze van spreken maar aan te wijzen waar de pijn zat en de fysiotherapeut begon daar wat te kneden, te poetsen en te “elektrocuteren”. Alles in de hoop dat de pijn zou verdwijnen. De afgelopen twee decennia is hier bij Fysiotherapie VitaMarum een duidelijke omkeer in gekomen. De fysiotherapeut is getransformeerd van pijnbestrijder tot “probleemoplosser”. In plaats van alleen naar de symptomen te kijken, gaan we nu op zoek naar de oorzaak.

Wat is de reden van uw klacht?
Is het houding, overbelasting, speelt stress een rol, hoe beïnvloeden uw gedachten over pijn de klachten, zit het probleem ook daadwerkelijk daar waar u het voelt? Vele vragen die beantwoord dienen te worden om te komen tot een oplossing van uw probleem.
Bij Fysiotherapie VitaMarum gaan wij dus graag samen met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten en proberen hier samen met u een oplossing voor te zoeken. Om dit te kunnen bereiken vinden we het belangrijk dat we veel mogelijkheden in huis hebben. Onze fysiotherapeuten beschikken gezamenlijk dan ook over een hele hoop kennis en beheersen een breed scala aan behandelmethoden. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden. In de komende tijd hopen we regelmatig de informatie hieronder uit te breiden of specifieker toe te spitsen op onze eigen praktijk en uw klachten.

Wij gaan graag samen met u op zoek te gaan naar de daadwerkelijke oorzaak van uw klacht. Wij hebben in de loop der jaren ervaren dat dit veel betere en duurzamere resultaten geeft. Wacht dus niet langer en laat uw klacht ook door ons behandelen.

Therapieën

Hier vindt u een overzicht van de diverse therapeutische mogelijkheden die Fysiotherapie VitaMarum in huis heeft.

Bekijk overzicht

 

Therapeuten

De therapeuten van Fysiotherapie VitaMarum.

Maak kennis