Close

Therapieën

Hieronder vindt u een overzicht van de diverse therapeutische mogelijkheden die Fysiotherapie VitaMarum in huis heeft.
Bij sommige staan web-adressen, door op het linkje te klikken wordt u verwezen naar een website meet nog veel meer informatie.

Uiteraard mag u ook gerust contact met ons opnemen als u vragen hebt over onze mogelijkheden.

therapieen-3-fysiotherapie-vitamarum


Algemene Fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen.
Lees meer

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

Lees meer

Manuele Therapie

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

Lees meer


Fysiotherapie bij stressgerelateerde klachten

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische (over)belasting is niet altijd even duidelijk voor mensen. Lichamelijke signalen worden nogal eens genegeerd of verkeerd geïnterperteerd. Een duidelijke medische diagnose is vaak niet te stellen, wat tot onbegrip kan lijden.

Lees meer

Fysiotherapie bij sporters

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby heeft.

De fysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte, operaties of blessures weer willen sporten. In zijn praktijk ziet de fysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Lees meer

Bekkenoefentherapie

De bekkenoefentherapeut richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen en vrouwen als kinderen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.

Lees meer


McKenzie MDT®

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT)  is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is ontwikkeld door fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. Deze methode wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.

Lees meer

Manuele therapie Marsman

De Manuele Therapie Marsman is een specifieke onderzoek- en behandelingsmethode die gericht is op het ongestoord functioneren van de wervelkolom, en daarmee ook haar ledematen. Dit houdt in dat we er vanuit gaan dat de wervelkolom het beginpunt is van alle bewegingen en deze hierdoor de sleutel is voor het goed functioneren van u als individu.

Lees meer

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Lees meer


Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Lees meer

Lumbar and Pelvic Ultrasound

Ultrasound imaging in het lage rug- en bekkengebied is een niet-invasieve methode om real-time informatie te krijgen over het adequaat aanspannen van het spierkorset.

Tijdens het echografisch-onderzoek zien patiënt en behandelaar “live” hoe bv. de buikspieren, bekkenbodemspieren en de multifidi (diepe rugspieren) aanspannen bij het uitvoeren van een activiteit zoals het heffen van een been.

Lees meer

Nek-schouder-arm Stenvers therapie (NSA)

De NSA Stenvers therapeuten van Fysiotherapie VitaMarum behandelt nek-, schouder- en armklachten volgens de door dr. J.D. Stenvers ontwikkelde methode. Hiervoor hebben zij een uitgebreide cursus gevolgd bij het onderwijscentrum NSA.
Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van nek-, schouder- en armklachten heeft het NSA deze onderzoeks- en behandelmethode ontwikkeld.

Lees meer