Close

Manuele therapie Marsman

De Manuele Therapie Marsman is een specifieke onderzoek- en behandelingsmethode die gericht is op het ongestoord functioneren van de wervelkolom, en daarmee ook haar ledematen.  Dit houdt in dat we er vanuit gaan dat de wervelkolom het beginpunt is van alle bewegingen en deze hierdoor de sleutel is voor het goed functioneren van u als individu.

De behandelmethode gaat uit van een viertal bewegingsvoorkeuren (voorkeurstypologieën) die ook weer een eigen beperking op kunnen leveren. Vanuit deze visie wordt er naar de wervelkolom gekeken als vertrekpunt van alle bewegen, de armen en benen volgen daarna en bewegen mee in het patroon ingezet door de hoger gelegen gewrichten. Ieder gewricht heeft weer haar invloed op hoger en lager gelegen gewrichten. Bewegen is tegenbewegen en actie is reactie zijn eeuwenoude natuurkundige principes die hierop van toepassing zijn.
De valkuil in de huidige (para)medische wereld zit hem volgens ons in het volgende: de patiënt wordt te vaak bekeken op de manier waarop hij ook op de operatietafel zou liggen, bedekt met een groot groen laken met een kleine uitsparing rondom de betreffende pijnlijke locatie. Het onderzoeken van oorzaak en gevolg gaat echter verder dan de locatie van de pijn.
Bron: FysioLeferink