Close

Fysiotherapie bij sporters

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby heeft.

De fysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte, operaties of blessures weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert sporters. In zijn praktijk ziet de fysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste sportgerelateerde klachten waarmee mensen naar de fysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten en spieren, maar ook op het op veilige en verantwoorde wijze hervatten van de sport.

Op gebied van sport werkt Fysiotherapie VitaMarum samen met Club Fysiek en SV Marum. Elke week zijn wij aanwezig bij Club Fysiek voor een inloopspreekuur (klik hier voor meer info). Bij SV Marum onderhouden we contact met de clubverzorger en springen we bij als blessures hardnekkig of complex zijn.